Nepaprastas morkų pyragas / Carrot cake



Šis morkų pyragas tikrai nepaprastas - toks skanus iki apsivalgymo! Jis toks drėgnas, purus ir kvepiantis kalėdomis! Galite kepti ir be glajaus, užliedami šokaladu ir riešutais ar tiesiog palikti tokį koks yra. Skonis FANTASTIŠKAS!

2015.02.06


Reikės:
250 g kambario temperatūros sviesto
250 g rudojo cukraus
5 kiaušiniai
1 citrinos sultys ir žievelė
170 g miltų
1 a.š. kepimo miltelių
240 g mėgstamų riešutų (maltų)
cinamono
muskato
gvazdikelių
250 g tarkuotų morkų (morkine tarka)
druskos

Gaminimas:
Sviestą išsukti su cukrumi kol taps purus. Po vieną imušti kiaušinių trynius, suberti citrinos žievelę ir supilti sultis ir išmaišyti. Įmaišyti sijotus miltus, kepimo miltelius, maltus riešutus, prieskonius, tarkuotas morkas ir viską gerai išmaišyti. Kitame inde likusius kiaušinių baltymus su žiupsneliu druskos išplakti iki standumo ir švelniai įmaišyti į tešlą. Paruoštą sudėti į kepimo indą išklotą kepimo popieriumi ir pašauti į 180 laipsnių orkaitę 50 min, kol pakils ir pagels. 

Glaistui reikės:
250 g maskarponės
250 g varškės kremo (tinka paprasta riebi varškė permalta blenderiu)
90 g cukraus pudros
2 žaliųjų citrinų žievelė ir sultys

Gamininmas:
Visus glajaus produktus sumaišyti ir gausiai apkresti ataušusio pyrago viršų. Pabarstyti riešutais (iš pirmosios nuotraukos matyti, jog dekoravau ir granatais, iš paskutinės - braškėm. Tai tik jūsų fantazija :) )
2013.11.11
Skanaus!


[Eng]
For the cake:
250 g unsalted butter, softened
250 g brown sugar
5 eggs
zest and juice of 1 lemon
170 g flour
1 teaspoon baking powder
200 g ground nuts
ground cinnamon
ground cloves
ground nutmeg
250 g carrots, peeled 
salt

For icing:
250 g mascarpone cheese
250 g full-fat cream cheese
85 g icing sugar, sifted
zest and juice of 2 limes

Preheat the oven to 180ºC. Beat the butter and sugar together by hand until pale and fluffy. Beat in the egg yolks one by one, and add the lemon zest and juice. Stir in the sifted flour and baking powder, and add the ground nuts, spices and grated carrot and mix together well. 

In a separate bowl, whisk the egg whites with a pinch of salt until stiff, then gently fold them into the cake mix. Scoop the mixture into the prepared cake tin and cook in the preheated oven for about 50 minutes until golden and risen. Leave the cake to cool in the tin for 10 minutes, then turn it out for at least an hour. 

Mix all the icing ingredients together and spread generously over the top of the cake. Finish off with a sprinkling of chopped nuts.

PAPILDYTA 2014.01.17

Negalvokite, kad nekartoju savo receptų, kartoju ir dažnai. Rusyje perteklius morkų, tad pagalvojau, kad reikia sunaudoti. O kadangi dar ir sniegas už lango pasirodė, tai maskarponės sūrio pataluose pritupdžiau braškinių nykštukų :) Pyrago pagrindas ir užtepas toks pat, kaip nurodyta viršuje. Braškių viduje prileistas pyrago užtepas. 


2014.01.17

2 komentarai:

  1. Recepetas atrodo idomiai. Butinai bus isbandytas :)

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Pasidalinkite, kaip seksis :). O as jau suku minti keledoms padaryti mini torciukus dovanoms, sio recepto pagrindu :)

      Panaikinti